Vi har vært på Salone del Mobile 2018!

 Moooi, Salone del Mobile 2018

Moooi, Salone del Mobile 2018

Forrige uke tok vi oss turen til Italia for å besøke Milano Design Week; Salone del Mobile 2018. Det har vært en fantastisk tur og vi har kommet hjem med masse ny inspirasjon, som lovet. Designmessen tiltrekker seg nærmere 350 000 mennesker hvert år og er et samlingspunkt for alle som har et daglig kosthold bestående av design. En av de største målene med turen var å finne ut av hvilke trender som kommer til å rå i 2018 slik at vi gi dere en smakebit av alt det kule som kommer.

I en stund har vi sett at det er flere butikker og innkjøpere som har kommet i et skifte av hvilke trender de velger å ta med seg hjem. Mange velger messing og kobber fremfor stål eller andre kalde metaller. Fler velger mer mørke eller klare farger på veggene enn hvitt og lyse farger, og materialer som fløyel blir valgt fremfor klassiske bomull. Vi synes dette er et spennende skifte. Ildfluens identitet er bygget på den synlige voksende trenden for maksimalisme, art deco og ikke minst lekenhet. Denne trenden er veldig tydelig fra Salone del Mobile og kommer til å prege mye av designet vi kommer til å se i 2018. Designere velger runde former istedenfor skarpe, og det er mer bruk av mønster enn noensinne før! Det er mange tydelige referanser til 60-tallet, 70-tallet og art deco. Alt i alt skal alt være mer. Mye mer enn den rene nordiske stilen vi er svært godt kjent med.

 Seletti, Salone del Mobile 2018

Seletti, Salone del Mobile 2018

 Seletti Mouse Lamp, Salone del Mobile 2018

Seletti Mouse Lamp, Salone del Mobile 2018

Designere som Seletti vet tydelig hvordan de skal leke seg. I vår egen butikk har Ape-lampen solgt som varmt hvetebrød. Nå er det tydelig at Seletti vil at vi skal fylle hjemmene våres med små morsomme gjenstander; muse-lampen. Det skal være lekent, lett og moro! På messen falt vi helt pladask for kaninstolen fra Qeeboo. Dette er en helt annen måte og bruke design på. Det er funksjonelt og lekkert.

 Qeeboo Rabbit Chair

Qeeboo Rabbit Chair

 Qeeboo Rabbit Chair

Qeeboo Rabbit Chair

Ett av de aller første stedene vi besøkte i Milano var GUBI’s fantastiske lokaler. GUBI sine designikoner som Beetle stolen, Semi og Multi-lite har aldri vært mer populære. Vi tror at suksessen til GamFratesi sin Beetle stol er de organiske formene som gir det myke inntrykket. Den nye trenden med de runde formene er noe vi bare elsker. Det skal være avrundede kanter, runde bord og ovale sofaer. Vi nøler Ikke med å kaste oss på trenden! Alt må heller ikke byttes ut, det er så kult å leke med kontraster i form, materiale og farger.

 GUBI, Salone del Mobile 2018

GUBI, Salone del Mobile 2018

 GUBI Beetle Chair, Salone del Mobile 2018

GUBI Beetle Chair, Salone del Mobile 2018

Hos Nederlandske Moooi er fremdeles det uventede en prioritering. Moooi ble etablert på bakgrunn av at ikke all design får gjennomslag. Det som ikke “passet” inn hos andre, ønsket grunnlegger, Marcel Wanders, å vise frem til verden. Det er derfor mye av Moooi sitt fantastiske design ikke alltid er som alle andres. Vi falt helt pladask for de nye bordlampene fra Marcel Wanders.

 Moooi, Salone del Mobile 2018

Moooi, Salone del Mobile 2018

 Moooi, Salone del Mobile 2018

Moooi, Salone del Mobile 2018

 Moooi, Salone del Mobile 2018

Moooi, Salone del Mobile 2018

 Moooi, Salone del Mobile 2018

Moooi, Salone del Mobile 2018

 Moooi, Salone del Mobile 2018

Moooi, Salone del Mobile 2018

 Moooi, Salone del Mobile 2018

Moooi, Salone del Mobile 2018

Ildfluen