Ildfluen
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

POLSTRET DØR

Vi har fått en ny hobby. Det startet med en at soverommet skulle fornyes. Jeg hadde noen eldre malte IKEA PAX dører som jeg ville gjøre noe med. Skulle jeg bytte de ut eller male de på nytt? Tidligere har jeg tapetsert dører, men disse dørene hadde en profil som ville gjøre det vanskelig. Da kom ideen om å forsøke polstre dørene med møbeltekstil. Jeg hadde allerede gitt noen stoler nytt trekk og tenkte at dette ikke kunne være noe vanskeligere. Det kan jeg bekrefte, at dette er lekende lett og resultatet var over all forventning. Det tok soverommet til nye høyder med et eklusivt preg. Det ga rommet en lunhet jeg ikke hadde klart å skape før og akustikken ble mye bedre. 

 

Det du trenger er en stiftepistol. Jeg kjøpte min til kun 105kr på Biltema. Det er sikkert enda enklere med en stiftepistol som er kraftigere enn dette. Uansett anbefaler jeg å finne gode stifter. Stiftene fra Rapid ble kjøpt på Claes Olson og er de eneste som gikk gjennom dørene. Noen av stedene måtte jeg likevel ty til å bruke hammer for å få de helt inn. Verktøyet har mye å si, men den jeg brukte funket helt greit. Filt og møbeltekstil ble kjøpt på Selfmade. Start med å stifte på filten først. Denne gjør at tekstilet legger seg bedre. Det er viktig å få det rundt kantene også. Bruk en tynn platevatt. Blir det for tykt kan du få utfordringer med at dørene ikke lukkes fordi gapet blir mindre. Det skal også være mulig å justere dørene i ettertid dersom dette blir en utfordring uavnhengig. 

Møbelpolstring er litt som tapetsering. Sørg for at mønsteret er rett i forhold til døren. Ingen ting er mer frustrerende enn noe som ser skjevt ut. Når du skal ta stifte hjørnene er det på samme måte som du pakker inn en gave, du lager brettekanter. Her er det også viktig at det er stramt, men ikke dra for mye i tekstilet når du gjør det. Ha det samme grepet hele veien, så slipper du at tekstilet drar seg. 

Det er viktig at du forhåbdsborer hull til knotter eller håndtak. Gjør du dette etter at du har polstrert vil både platevatt og tekstilet lage en klump. Jeg snakker av erfaring. Skal du bruke samme hull igjen lar du det være. 

Stikk skruen inn fra baksiden av døren slik at tekstiler buler. Da ser du hvor du skal klippe et lite hull. Så setter du inn knotten og skrur skruen inn. A voila og du har fått en helt unik skapdør. Jeg brukte ca 15-20 min per skapdør. 

 

Tilbake

Trykk ENTER for å søke