Ildfluen
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

POLSTRET DØR

13.02.2024

Vi har fått en ny hobby. Det startet med en at soverommet skulle fornyes. Jeg hadde noen eldre malte IKEA PAX dører som jeg ville gjøre noe med. Skulle jeg bytte de ut eller male de på nytt? Tidligere har jeg tapetsert dører, men disse dørene hadde en profil som ville gjøre det vanskelig. Da kom ideen om å forsøke polstre dørene med møbeltekstil. Jeg hadde allerede gitt noen stoler nytt trekk og tenkte at dette ikke kunne være noe vanskeligere. Det kan jeg bekrefte, at dette er lekende lett og resultatet var over all forventning. Det tok soverommet til nye høyder med et eklusivt preg. Det ga rommet en lunhet jeg ikke hadde klart å skape før og akustikken ble mye bedre. 

 

Det du trenger er en stiftepistol. Jeg kjøpte min til kun 105kr på Biltema. Det er sikkert enda enklere med en stiftepistol som er kraftigere enn dette. Uansett anbefaler jeg å finne gode stifter. Stiftene fra Rapid ble kjøpt på Claes Olson og er de eneste som gikk gjennom dørene. Noen av stedene måtte jeg likevel ty til å bruke hammer for å få de helt inn. Verktøyet har mye å si, men den jeg brukte funket helt greit. Filt og møbeltekstil ble kjøpt på Selfmade. Start med å stifte på filten først. Denne gjør at tekstilet legger seg bedre. Det er viktig å få det rundt kantene også. Bruk en tynn platevatt. Blir det for tykt kan du få utfordringer med at dørene ikke lukkes fordi gapet blir mindre. Det skal også være mulig å justere dørene i ettertid dersom dette blir en utfordring uavnhengig. 

Møbelpolstring er litt som tapetsering. Sørg for at mønsteret er rett i forhold til døren. Ingen ting er mer frustrerende enn noe som ser skjevt ut. Når du skal ta stifte hjørnene er det på samme måte som du pakker inn en gave, du lager brettekanter. Her er det også viktig at det er stramt, men ikke dra for mye i tekstilet når du gjør det. Ha det samme grepet hele veien, så slipper du at tekstilet drar seg. 

Det er viktig at du forhåbdsborer hull til knotter eller håndtak. Gjør du dette etter at du har polstrert vil både platevatt og tekstilet lage en klump. Jeg snakker av erfaring. Skal du bruke samme hull igjen lar du det være. 

Stikk skruen inn fra baksiden av døren slik at tekstiler buler. Da ser du hvor du skal klippe et lite hull. Så setter du inn knotten og skrur skruen inn. A voila og du har fått en helt unik skapdør. Jeg brukte ca 15-20 min per skapdør. 

 

Les mer...

NOOM - UKRAINSK NYHET I NORGE

08.11.2023

Velkommen til en verden av utsøkte Ukrainske designprodukter fra NOOM. ILDFLUEN er stolte av å være de første som introduserer merket i Norge. NOOM selges eksklusivt hos ILDFLUEN. 

NOOM er et raskt voksende designhus i hjertet av Kyiv. Dette ukrainske designmerket har skapt en global buzz med sin unike tilnærming til håndverk og design.

NOOMs møbler er en perfekt blanding av funksjonalitet og kunst. Hvert produkt er et mesterverk i seg selv, med nøye utvalgte materialer og unike former. 

NOOM har en leken tilnærming i deres design. Alle deres produkter oser av eleganse og hvert produkt er unikt i seg selv. I deres sortiment inngår det møbler, belysning, speil, interiørartikler og skreddersydde produkter. 

ILDFLUEN er stolte av å være den første og eneste forhandleren av NOOM sine fantastiske møbler, belysning og interiør i Norge. Vår misjon er å bringe deg det beste innen internasjonal design, og NOOM er en klar favoritt. Vi er sikre på at du vil bli inspirert av NOOMs unike kreasjoner, akkurat som vi har blitt. Se hele sortimentet her.

Les mer...

SØSTRENE BAK ILDFLUEN

03.11.2023

 

 

I 2016, i den vakre byen Drøbak, ble historien om Ildfluen AS skapt av to søstre, Madeleine og Jeanette. Navnet Ildfluen ble til da kjernen bak bedriften er deres lidenskap og kunnskap for belysning. 

Deres ekspertise kombinert med søsterskapets sterke bånd, har vært nøkkelen til suksessen til Ildfluen AS. De har delt drømmer, ideer og mål, og sammen har de bygget et bemerkelsesverdig selskap med en lang historie. 

Det er i deres unike samarbeid at styrken i deres forhold blir tydelig. Som søsken flest, har de sine opp- og nedturer. De kan krangle og utfordre hverandre, men i kjernen av deres forhold finner du en dyp og ubrytelig kjærlighet. Hvor den ene er svak, er den andre sterk, og dette balanserer dem perfekt i deres felles prosjekter.

I løpet av årene har søstrene jobbet med et mangfold av interiørprosjekter. Fra små, intime hjem til større bedriftslokaler. Deres sans for estetikk og evne til å forstå kundenes behov har gjort dem ettertraktede blant både privatpersoner og bedrifter som ønsker å skape inspirerende rom.

I tillegg til å tilby interiørdesign, har søstrene også gitt folk muligheten til å forvandle sine hjem gjennom boligstyling. Dette er en tjeneste som har hjulpet mange med å presentere sine boliger på en måte som tiltrekker potensielle kjøpere og gir en økt verdi til eiendommen.

Selv om veien har vært preget av utfordringer, har Madeleine og Jeanette aldri mistet troen på sin lidenskap og drøm. De har møtt hver utfordring med mot og besluttsomhet, og det har ført dem til hvor de er i dag. I 2023 tok de et modig skritt ved å legge ned den fysiske butikken i Niels Juels gate for å fokusere på boligstyling og interiørdesign. Dette valget er en refleksjon av deres vilje til å tilpasse seg og utvikle seg for å møte fremtidens behov.

Søstrene Madeleine og Jeanette er drevet av ren lidenskap for sitt arbeid. De ser lyst på fremtiden, og det er deres ubøyelige vilje og dedikasjon som vil føre dem videre i deres reise. De er ikke bare interiørdesignere; de er historiefortellere. 

 

 

Les mer...

GODT NYTT ÅR

31.12.2021

 

Les mer...

HA EN CHILL JUL

05.11.2021

PÅ BILDET TIL VENSTRE: CHILL PILL, OMBRE JULEKULE, COUPE CHAMPAGNEGLASS, OPHELIA LYSESTAKE OG ØREDOBBER

BILDET TIL VENSTRE: MY LITTLE PONY IZZY 

1. HELLO KITTY 2. MATT GRØNN M/TRANFUGLER 3. REGNBUE 4. KIRSEBÆR 5. MY LIYYLE PONY PIPP 6. GULLSLØYFE 7.LIPS ROSA 8. GIRLS BOSS

BILDET TIL HØYRE: DONUT

Les mer...

ILDFLUEN-SØSTRENE

05.01.2020

 

 

 

 

 

 

 

Les mer...

Prosjekt og styling

22.10.2018

 

 

Siden august har vi jobbet med en leilighet på Alexander Kiellandsplass. Her har det blitt utført total oppussing av boligen før salg. Det er lagt nytt gulv, fått nytt moderne kjøkken og bad samt bygget et soverom til. Fargene er holdt lyse og nøytrale.  

 

Veggene er malt i nøytral grå(N3000) og de brede listene er malt i en mørkere nøytral grå(N5000). Styling er også utført av oss med produkter fra butikken. 

 

Vi har valgt elemter med blått og gylne toner, samt friske høstfarger på blomstene som mørk grønt og oransje. På bilder ser du velour stolen Fiona fra Ruth&Joanna i fargen blue steel, bord fra nordal, bambus teppe i blått og puter fra svanefors, madam stoltz og Jakobdals. AJ gulvlampe fra Louis Poulsen og krystall tlysestaker fra Reflections Copenhagen. 

 

Vi ønsket en større åpning fra kjøkken til stue for et luftigere rom. Dette fikk kjøkkenet til å virke større da vi satt opp et ekstra soverom der kjøkkenet stod tidligere. 

 
Grått kjøkken fra IKEA med svarte detaljer. 

 
Flowerpot bordlampe fra &Tradition i matt svart, bilde fra paper collective og lykter fra Louise Roe.

 
Et av soveromme som er malt i fargen fabrikk fra Jotun og med hvite brede lister. Her ser dere også sengeteppe fra Svanefors og Starman vasen, begge kan kjøpes i butikk og nettbutikk. 

 
Speil fra AYTM 

 
I taket kan du skimte av at vi har valgt svarte downlights for å hente inn det lille ekstra i taket. 

 

 

Vi kan hjelpe deg med boligstyling og oppussing. Ta gjerne kontakt med oss om du har noen spørsmål angående våre tjenester eller ønsker en befaring. Vi vil gjerne høre fra deg. 

Hilsen Ildfluen søstrene

 

Les mer...

Trykk ENTER for å søke